Lavkarbo - kokoscupcakes melkefri.

Du trenger: 

 


 

5 egg

1,5 dl kokosmel. 

1ss Fiberhusk 

1 dl Sukrinmelis 

2 Bokser med kokosmelk à 400 ml. 

1ts bakepulver




 


Topping. 

 

100 g mørk 70 % sjokolade uten melk. 

2ss Sukrinmelis 

1 ts pulverkaffe 

Pynt:

Kokos eller hakket, mørk sjokolade. 

 


 

Sett kokosmelken i kjøleskapet og la stå i minst 1 time. 

Visp egg og Sukrinmelis til eggedosos. 

Tilsett kokosmel, Fibehusk og bakepulver, 

og bland røra forsiktig sammen. 

Skrap ut den stivnede kokoskremen øvst i boksene, 

ca 500 gr, og dett til side. 

Resten av innholdet i boksene, blandes i røra. 

Fordel den i 12 muffinsformer, bruk muffins brett. 

Stek kakene midt i ovnen på 150 grader i 25-30 min. 

Kakene blir helt lyse. Avkjøl dem over rist. 








 


 

Topping:

Smelt kokoskremen sammen med 2 ss Sukrinmelis 

og brukket sjokolade i vannbad. Når alt er smeltet, 

rør inn kaffepulveret til en jevn masse. 

Avkjøles i kjøleskapet. 

Når massen er stivnet, men ikke hlet hard, kan du

fylle kremen i sprøytepose og lage fine kremrosetter

på toppen av de avkjølte kakene. 

Det går an å bare helle et tynt lag over kakene

mens kremen er flytende og sette dem i kjøleskapet. 

Kremen blit ganske hard når den er kald. 

Pynt med kokos eller hakket mørk sjokolade. 

Oppskriften er hentet fra boken Fristende Lavkarbo av 

Marte Garmann.

 



Smakte mye bedre enn hvordan den ser ut. 

De brune prikkene er kaffien som har skilt seg. 

Brukte forresten ikke oppskriften på Topping, 

men lagde enn på sparke. 

#oppskrift #bloggtips 

8 kommentarer

hørtes supergode ut! Jeg har revet kokos, men det går kanskje ikke ann å bruke det som kokosmel? :P

Kamilla Haaland: Er veldig gode:) Nei, tror ikke det går så bra :P hehe. Men funker som strø på toppingen da ;) hehe.

ANNELI: Mhm! Sundt og godt :)

Mmm, det så godt ut! Kokos er så godt:)

Oda: Ja, elsker kokos:) hihi.

Om meg: Takk takk:)

Skriv en ny kommentar