Sikkerhet først - eller?

Har lenge gått å irritert meg over noe, som eg tenkte å ta opp i dette blogginnlegget.. Nemlig foreldre som ikke sikrer barna sine skikkelig når de er ute å kjører. Da tenker eg spesielt på barn rundt 1-3 årsalderen. En ting er å snu setet "for tidelig"  altså at barnet sitter forovervendt i stedenfor bakovervendt som de anbefaler at barnet sitter frem til rundt 4 årsalderen,det er jo bare en anbefaling og ikke ulovlig, eller at de sitter med for mye klær på, sånn at beltet ikke er tett nok inn til kroppen. 

Det eg tenker og som sjokkerer meg er at noen foreldre synes det er OK å ha barnet sittende på FANGET når de kjører... Da snakker vi små barn på rundt 1-2 alderen!!!  Eller at 4-5 åringen STÅR på gulvet bak i bilen og holder rundt bilsetet til sjåføren. Har ved flere tilfeller sett akkurat dette den siste tiden... Eg som mamma får frysninger! 

Selv om det bare er noen få 100 meter til og fra barnehagen eller butikken, mye kan skje på 500 meter for å si det sånn! Og dersom ulykken er ute, hvordan klarer man å leve med den visshet at det var DIN feil at barnet ble alvorlig skadet eller i verste tilfelle død!!?  

Eg vet at eg ALDRI kunne tilgitt meg selv for noe sånt, så her kommer alltid sikkerhet først!


 

Fra tyggtrafikk:

Det er PÅBUDT å sikre barn med godkjent barnesete til de er minst 135 cm høye.

  • Det er påbudt å sikre barn i bil. Barn som er under 135 cm høye skal alltid bruke godkjent barnesikringsutstyr som er riktig i forhold til barnets vekt.
  • Barn mellom 135 og 150 cm skal bruke godkjent barnesikringsutstyr dersom slikt utstyr er tilgjengelig i bilen. Reglene gjelder for barn under 36 kilo, etter dette skal både barn og voksne sikres med bilbeltet.
  • Barn skal ikke transporteres i bakovervendt barnestol i forsete der det er airbag. Unntaket er hvis kollisjonsputen er deaktivert manuelt eller automatisk.
  • I bil der det ikke er bilbelter (veteranbiler) skal barn under tre år ikke transporteres. Barn over tre år skal ikke transporteres i forsete i biler uten bilbelte.

 

#mammablogg #sikkerhet #kjøring 

2 kommentarer

crohnsglede

11.04.2016 kl.10:59

Så enig!!!!!!

Siren Mari

11.04.2016 kl.11:13

crohnsglede: :)

Skriv en ny kommentar

hits